Quotes van Covey

Diep Vanbinnen verlangen we allemaal naar een relevant en zinvol leven – we willen er werkelijk toe doen, echt een bijdrage leveren. We kunnen er bewust voor kiezen om ons middelmatige leven achter ons te laten en groots leven te leiden – thuis, op het werk en in onze gemeenschap

Ieder mens wil groeien, al is dat meestal onbewust. Het jouw bewust worden van die honger zal je groei enorm versnellen. Doordat je bewust je doelen stelt en jezelf dagelijks onder de loep durft nemen om die te evalueren maakt dat je veel korter op de bal zal spelen. Bij mij helpen de 7 eigenschappen van covey daarbij. De dagelijkse evaluatie doe ik aan de hand van de kaartjes in evernote.

Kijk met compassie naar de zwakheden van anderen, veroordeel ze niet. Het gaat er niet om wat zij doen of zouden moeten doen. Het gaat om wat jij zou moeten doen.

De eerste eigenschap van covey : wees proactief is naar mijn gevoel de belangrijkste om naar de zaken te kijken vanuit jouw eigen cirkel van invloed. Je moet de focus leggen op wat jij kan doen. Iemand anders veroordelen lost niet op. Wat kan jij aanreiken aan ondersteuning zodat je tot een win-win komt in je relatie met anderen.

De meeste mensen spenderen te veel tijd aan urgente zaken en niet genoeg tijd aan belangrijke zaken

De covey matrix – in essentie zo eenvoudig, in praktijk een dagelijkse moeilijke uitdaging om dat evenwicht te vinden. Eén ding is daar wel eenvoudig en duidelijk. Niet dringende, niet belangrijke zaken worden duidelijk. Een hele avond TV kijken of spelletjes spelen doe je zo veel niet meer en veel bewuster. Je beseft immers dat dat 100% onproductieve uren zijn.

Het goede is vaak de vijand van het beste

Wees dankbaar voor het goede, leer uit het slechte maar ga altijd voor het beste. Geef altijd het beste van jezelf en wees dan mindfull over het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin