Denk win-win

De eerste drie eigenschappen zijn van toepassing op jezelf.

7eigenschappencovey

“Wees proactief”, “begin met het einde voor ogen” en “belangrijke zaken eerst zijn” zijn alle drie overwinning op jezelf. Het is belangrijk dat je eerst die drie eigenschappen aanleert voordat je je aandacht verruimt naar je omgeving.

&

&

 

In het 2de luik van het boek verschuift de focus zich dan dus naar je omgeving. “Denk win-win”, “Eerst begrijpen, dan begrepen worden” en “Synergie” zijn drie eigenschappen die van toepassing zijn op je omgeving.

Problemen die je met gedrag creëert kan je niet met woorden wegwissen.

Ze gaan over de relatie die je hebt met de mensen in je omgeving. Die relaties tussen mensen zijn een soort emotionele bankrekening. Om vertrouwen te genieten moet je genoeg stortingen gedaan hebben. Vertrouwen moet je verdienen.

De eerste van deze drie eigenschappen is “Denk win-win”.

 

1+1=3Win-win is geen methode maar een filosofie waarin je in alles ervan uitgaat dat 1+1=3. Een samenwerking waarin je altijd nastreeft om voor beide partijen vooruitgang te boeken. De meeste mensen denken eerder in “winnen en verliezen”. Ze denken in tegenstellingen die berust zijn op macht wat fundamenteel anders is dan als je vertrekt vanuit je principes.

In de westerse maatschappij worden we van kleins af op een win-verliezen strategie getraind. In onze opvoeding worden onze prestaties afgemeten op basis van de verwachtingen van de maatschappij, je bent beter of slechter dan wat gemiddeld wordt vastgesteld. Op school zit je vooraan of achteraan in het peloton. Er wordt niet gekeken naar je inzet, maar naar je resultaten. Goed presterende luiheid is meer waard dan hardwerkende middelmaat.

Win-win

De meeste mensen zitten afwisselend in een winnen-verliezen en een verliezen winnen mentaliteit. In het ene geval profiteren ze (tijdelijk) van een zwakheid van de tegenpartij. In het andere geval geven ze zichzelf gewonnen omdat ze geen structuur meer in het verhaal krijgen.

Als 2 mensen met een winnen-verliezen mentaliteit tegenover elkaar komen kan je bijna alleen uitkomen op een verliezen-verliezen.

Verliezen-verliezen mentaliteit getuigt meestal ook van een heel grote afhankelijkheid. Als ik niet gelukkig mag zijn, dan niemand. Als iedereen verliest is het minder erg dan als ik alleen verlies. Op die manier leg je je eigenwaarde ook volledig bij externe factoren (Zie hiervoor ook de cirkel van betrokkenheid)

Naast win-win, win-verlies, verlies-win en verlies-verlies heb je ook nog het ‘winnen’. Bij een ‘Win’ mentaliteit vind je het zelf winnen het belangrijkste maar vind je het minder relevant wat de tegenpartij doet dwz die mag ook winnen.

Welke van de 5 de beste keuze is hang vooral van de relatie af. In een voetbalmatch wil je winnen van je tegenstander. 2 concurrerende bedrijven willen winnen (Maar het hangt dan van de markt af of de andere daarvoor moet verliezen – in een verzadigde markt moet de tegenpartij iets verliezen opdat jij iets kan winnen)

Als de relatie belangrijk is (in een bedrijf, een gezin, vrienden, etc …) is win-win meestal de beste optie. Dan is het soms beter een belangrijk project die geen win-win kan opleveren en de relatie wel zou beschadigen niet te aanvaarden (Win-Win of geen akkoord).

Als het iets klein is kan je een verlies-win strategie hanteren om op die manier duidelijk te maken dat je de relatie belangrijker vindt dan de overwinning.

Om op een goede en consequente manier de win-win te kunnen uitvoeren heb je 5 zaken nodig

  • Karakter (Integriteit, Volwassenheid en een ‘overvloed’ mentaliteit)
  • Relaties : de emotionele bankrekening is de essentie van relaties.

    Volwassenheid is het vermogen om voor je eigen overtuiging en gevoelens op te komen zonder voorbij te gaan aan die van andere (Hrand Saxenian)

  • Overeenkomst : In een win win focus je niet meer op de methode maar op het resultaat. Je maakt bij de persoon waarmee je samenwerkt een potentieel aan creativiteit vrij en geeft de persoon ook de verantwoordelijkheid zichzelf te evalueren. Je investeert daarmee dus niet meer alleen in de P maar ook in de PM.
  • Ondersteunende structuren
  • Ondersteunende processen

Hoe kan je in een relatie waarin jij een win-win mentaliteit nastreeft maar de andere persoon vanuit een win-verliezen mentaliteit werkt er toch voor zorgen dat de relatie versterkt zodat je naar die win-win kan evolueren.

  1. Vertrek vanuit je cirkel van invloed – wordt dus niet reactief maar behoudt een proactieve houding
  2. Emotionele rekening aanvullen : doe stortingen in de vorm van beleefdheid, respect, actief luisteren, toon waardering, kom eerlijk uit voor je mening en blijf zoeken naar een win-win tot ook de tegenpartij beseft dat je naar een oplossing zoekt waar iedereen zich in kan vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin