Als je denkt dat het probleem elders zit …

Als je denkt dat het probleem elders zit is die gedachte het probleem

Hebben we niet allemaal die gedacht nogal eens : “Als hij nu eens wat minder zou tegenwerken dan had ik dit nu al gedaan gekregen”, “Ik heb geen tijd om dat te doen want ik heb het echt veel te druk”, ….

Er zijn een ton aan redenen waarom je er niet aan kan beginnen. De belangrijkste fout die we daarbij maken is dat we de oorzaak extern zoeken en eerst verwachten dat de andere iets aanpast opdat we dan eindelijk onze ultieme doelen kunnen behalen.

Dit paradigma moet je doorbreken. Dit kan je door jezelf een aantal eigenschappen eigen te maken :

– Wees proactief : je hebt het zelf in de hand hoe je op iets reageert. Vertrek daarbij bij de cirkel van invloed. Dit wil zeggen dat je moet zoeken naar een reactie waarover jezelf de controle hebt.
– Begin met het einde voor ogen : veel dringende zaken worden al direct een stuk minder belangrijk als je weet waar jij wil uitkomen.
– Belangrijke zaken eerst : geen tijd hebben is een keuze. Stel een covey matrix op en zorg dat je ook regelmatig investeert in zaken die belangrijk zijn voor jou.

Kort samengevat : Je hebt het altijd in de hand welke keuzes je moet maken. Dat wil niet zeggen dat je geen problemen meer zal hebben in je leven. Het wil wel zeggen dat je die problemen met een andere bril kan bekijken.

Het belangrijkste is om het belangrijkste het belangrijkste te laten

Effectieve mensen concentreren zich niet op problemen, ze concentreren zich op kansen. Ze voeden kansen en hongeren problemen uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin